20 godina s vama

Zrinus je iskusna zdravstvena ustanova, specijalizirana za pružanje usluga zdravstvene njege i fizikalne terapije u kući bolesnika na području Sisačko-moslavačke županije. U ovoj djelatnosti je prisutna od 1. listopada 2003. godine – od male Ustanove s jednim vozilom s tek dvoje zaposlenih obavljala je djelatnost samo u Petrinji. Dugogodišnjim radom i trudom izrasla je u respektabilnu ustanovu s 20 zaposlenika od kojih je 30 % sa završenim studijem a 20 % njih sada studira. Do sada su medicinske sestre i fizioterapeuti Ustanove na kongresima i simpozijima prezentirali i objavili 25 radova, a za licence stručnih komora u Ustanovi održali više od 100 predavanja i radionica. S 15 vozila ova zdravstvena ustanova usluge provodi na skoro 70% područja županije, na ruralnom terenu s lošom cestovnom infrastrukturom.

zri_0000_3034548
z13

U tom razdoblju svojim radom i odnosom prema pacijentima i poslu ZRINUS je postala vodeća zdravstvena ustanova ovoga tipa u Sisačko-moslavačkoj županiji i prva u sustavu zdravstva u županiji kojoj je već od 2008. godine dodijeljen certifikat kvalitete prema normama ISO 9001:2008. Ima svoje predstavnike u Povjerenstvu za palijativnu skrb Ministarstva zdravstva, u Skupštini HUP-a, Udruzi HUP-a za zdravstvenu njegu, rehabilitaciju i socijalnu skrb te u strukovnim udrugama UZNJUK i UFUZ.


U izazovnim vremenima dobro educirano osoblje nesebičnim zalaganjem i požrtvovnim radom na terenu dalo je veliki doprinos, provodeći veliku ideju pomaganja ljudima u zdravstvenoj potrebi i u najudaljenijim područjima . Dokazali su u vrijeme pandemije koronavirusa i katastrofalnog potresa, da su veliki oslonac lokalnoj zajednici i jaka operativna snaga zdravstvenog sustava. Njihovo profesionalno djelovanje kroz 20 godina budi nadu i optimizam u boljitak cijele zajednice.

Zrinus 20 godina